Teljes kivizsgálás logó

Masszázs az egészségért. Relaxáció és stimuláció

A masszázs nem csupán a fájó izmok vagy a tartós mozgásszervi problémák kezelési technikája lehet. A stresszcsökkentés egyik alapvető eszköze is. A masszőrnél tett rendszeres látogatások nagyban hozzájárulnak a testi-lelki jólléthez.

A masszázs pozitív tulajdonságai már az ókorban is általánosan ismertek voltak. A napjainkban is széles körben elterjedt thai masszázs technikája például időszámításunk előtt 2500 évvel alakult ki. Megalkotója – Jhiva Bikku Kumar – a korabeli orvostudomány jeles alakja volt.

Hogy a jelenben is nagyon sokan folyamodnak masszázshoz, annak sajnos nem a gyökerekhez való bölcs visszatérés, inkább a 21. századi életvitel az oka. A felgyorsult mindennapok, a helytelen testtartás, a folyamatos stresszhatás, és a kényelmetlen testhelyzetek rutinná válása.

Masszázs

Ezek leküzdésében sokat segíthet egy masszőr, hiszen a helyesen alkalmazott kezelés segít a lazításban, a relaxációban. A mentális feszültség sajnos testi tünetekben, az izmok merevségében is jelentkezik. A hát, a nyak és a végtagok görcseinek oldása hozzájárul egy sokkal békésebb lelkiállapot eléréséhez.

Masszázs

A kezelés azonban nem csak az izmok “megnyugtatásában” segít, hosszú távú működésükhöz is hozzájárul. A terapeuta munkája után testünk jóval ruganyosabb, flexibilisebb lesz, izmaink felkészültebben állnak a további terhelés elé.

A megfelelő kezeléssel konkrét egészségügyi pozitívumok is járnak. A masszőr ujjai stimulálják a keringési rendszerünket, serkentik a nyirokrendszer és a vér áramlását. Az izmokra gyakorolt gyúró, nyomó hatás tehát közvetve a vérnyomásproblémák megelőzésében is segít.

Masszázs

A kezelések fenti áldásos hatásai tulajdonképpen maguktól értetődőek, beszámolhatunk azonban néhány meglepőbb hatásról is.

Hiszen a rendszeres masszázsok – éppen a keringési rendszerek optimalizálása miatt – erősítik az immunrendszert és a preventív egészségtudatosságnak is kiváló eszközei.

A bőr felülete is részesül a terapeuta erőfeszítéseiből, a hajszálerek munkája hatékonyabb lesz, a bőr gyorsabban fog tisztulni, regenerálódni. Több fejmasszázs után például csökken a pattanások, a bőrhibák jelenléte.

Egy masszázzsal a zsírégetésért is tehetünk. A speciális zsírlazító technikáknak köszönhetően könnyebb megszabadulni a súlyfeleslegtől. Erre épül például a cellulit masszázs vagy az ayurvédikus technika, mely a testet átszelő energiavonalakra is nagy hangsúlyt fektet.

Masszázs

Összességében tehát egy masszázsból mindenki profitál, legyen szó akár a fájó izmok ellazításáról, tudatos egészségmegőrzésről vagy csak egyszerű kikapcsolódásról.

Copyright © 2022 - Teljeskivizsgalas.hu - Minden jog fenntartva.